Ungdom

HVEM ER VI

TRÆNERANSVARLIG

ANDERS MØLGAARD vil også i denne sæson fungere som coach og sparringspartner for vores trænere.
Anders' mangeårige erfaring som træner vil dermed blive en del af hverdagen for vores trænere.


BASIS og TEKNIK hold

ELLA MØLGAARD er træner for disse 2 hold.

Ella har allerede god trænererfaring, og er nu tilbage i klubben efter et år på efterskole.


Ella er dygtig til at skabe en behagelig atmosfære under træningen, så alle føler sig godt tilpas. Indlæringen er baseret på leg og udfordringer, og den bordtennismæssige indlæring øges gennem den positive omgangstone.

TRÆNINGSTIDER 23/24

BASIS hold - Start 04.09.23

Mandag

16:30 - 18:00

Ella + Gustav

Onsdag

16:30 - 18:00

Ella + Gustav

TEKNIK hold - Start 28.08.23

Mandag

18:00 - 19:30

Ella + Gustav

Onsdag

18:00 - 19:30

Ella + Gustav

KONKURRENCE hold - Start 15.08.23

Tirsdag

17:00 - 18:30

Mads Chr + Marius

Torsdag

17:00 - 18:30

Mads Chr + Marius

BASIS og TEKNIK hold
GUSTAV FLENSBORG
er hjælpetræner for Ella.

Gustav har været medlem i klubben i en del år, og kender klubben indefra. Derfor er vi rigtig glade for at Gustav efter efterskoleophold og allerede 1 år som hjælpetræner fortsat har lyst til at være med til at give vores børn en god oplevelse med bordtennis. 


Vi kender Gustav som en dygtig og målrettet person. Samtidig kender han vores værdier og har et naturligt godt forhold til børnene.
Vi er meget glade for Gustav som hjælpetræner i klubben.

KONKURRENCE hold
MADS CHR. MADSEN 
er træner for holdet.
Her taler vi om seriøs træning og kampe ifm. holdturnering og stævner. 
Der er selvfølgelig også tid til at være gode kammerater og have det sjovt, men det gælder om at kunne
holde koncentrationen i lidt længere tid, så alle får glæde af de forskellige øvelser.


Mads har været medlem i klubben i mange år, og har været igennem en stor spillemæssig udvikling. Samtidig har han været træner i flere år og arbejder ud fra vores generelle værdier.

KONKURRENCE hold

MARIUS EGEBJERG er hjælpetræner for Mads.

Marius har været medlem i klubben i en del år, og kender klubben indefra. Marius er hjemme igen efter efterskoleophold og har lyst til at være med til at give vores børn en god oplevelse med bordtennis.


Vi er rigtig glade for at have Marius som en del af vores trænerteam.TURNERING OG STÆVNER

 

Klubben tilmelder nogle hold til holdturnering i det omfang det er muligt, så spillerne hen over sæsonen får mulighed for at prøve at spille en holdkamp. Holdkampe foregår i nogle weekender hen over sæsonen. Klubben betaler gebyret for hold i holdturneringen.


Der er også mulighed for at de dygtige spillere på konkurrenceholdet kan prøve holdkampe sammen med klubbens voksne spillere. Det vil foregå på en hverdagsaften som enten hjemmekamp eller udekamp. 


Endelig er der den mulighed at tilmelde et helt ungdomshold á minimum 3 (gerne flere) ungdomsspillere til holdturneringen (hverdagsaftner), hvor det typisk vil være voksne modstandere. Det kræver dog forældreopbakning, da der skal køres til udekampene.


Det er også muligt at deltage i stævner, hvor man spiller kampe mod spillere fra andre klubber på samme niveau som man selv har. Man betaler selv tilmeldingsgebyret for at deltage i individuelle stævner.


Spørg evt trænerne om mere information, hvis du er interesseret.


ALLE UNGDOMSSPILLERE

Lørdag

10:00 - 14:00

Hele familien

LØRDAG er for hele familien. Dvs. er man medlem (barn eller voksen), så kan man tage et eller flere familiemedlemmer med ind i klubben og prøve at spille sammen.
Man kan også være 2 medlemmer, som bare aftaler at træne sammen.
Der SKAL være en voksen sammen med ungdomsspillere.


GENEREL TRÆNINGSFILOSOFI FOR ALLE HOLD:

På alle træningshold er der 2 trænere for at have meget stor opmærksomhed rettet mod hvert enkelt barn, dets trivsel og udvikling.

Vi lærer børnene at omgås hinanden i en god tone, vi accepterer ikke mobning.

Der er og skal være plads til alle uanset alder, størrelse, køn eller andet, der bidrager til den menneskelige mangfoldighed. Tolerance over for hinanden er vigtig ift. indlæring af færdigheder, hvor børnene er hinandens sparringspartnere.

Vi ønsker at alle respekterer alle uanset niveau. Det er altid dejligt at træne/spille ”opad”, i betydningen at man træner med en, der er lidt dygtigere end sig selv.

Man skal bare også være klar til at spille ”nedad”, for det kræver også nogle kompetencer, både spillemæssigt og menneskeligt.

 

BASIS hold:

Forudsætninger: Der kræves ingen bordtennismæssige forudsætninger for at deltage på dette hold udover lysten til at lære og at man villigt gør hvad træneren siger.

Formålet er at lære de bordtennismæssige grundsten som batfatning, skru i forskellige variationer og evnen til at koncentrere sig i en positiv hverdag.

Selvom man er "verdensmester" hjemme eller i SFO'en, så er det vigtigt at starte på dette hold, fordi man her lærer de basale men vigtige færdigheder.
Skift til TEKNIK hold kan ske når man er klar til det. Evt. kombineret med at en god ven også ønsker at skifte. Vi har meget fokus på trivsel og det sociale.

Indlæring baseres en god del af tiden på leg og motorisk træning.


TEKNIK hold:

Forudsætninger: God batfatning, forståelse for skru, evnen til at være stille og koncentrere sig. Villig til at bidrage med en positiv stemning til holdet. 

Spil i bordtennisklub i normalt ½-1 år.

Formålet er at arbejde videre med de bordtennismæssige grundsten gennem lettere øvelser. Udvikle flere forskellige slag med forskellig skru som f.eks. serv, kontra, flip, loop og prik. Indlæring gennem øvelser kræver koncentration, så hyggesnak og pjat med de andre på holdet må vente til pausen.

 

KONKURRENCE hold:

Forudsætninger: Som TEKNIK hold, samt ønsket om at spille kampe, evt. også mod spillere fra andre klubber. Deltagelse i holdturnering og stævner.

Spil i bordtennisklub i normalt 1-2 år.

Formålet er at arbejde videre med de bordtennismæssige grundsten gennem sværere øvelser. Udvikle videre på de forskellige slag, og evnen til at vurdere hvilke slag, der gør sig bedst i en kampsituation. Så her arbejder vi både med de tekniske og taktiske færdigheder.

 

FORÆLDRE KAN OGSÅ BIDRAGE TIL BØRNENES UDVIKLING 


Som forælder kan du bidrage med pædagogiske kompetencer. Vores trænere gør meget for at holde støj og larm nede, så indlæringen foregår i et rart og afslappet miljø. Men det er vigtigt at børnene ved hjemmefra, at det er vigtigt at tale ordentligt til hinanden og holde lydniveauet nede. Vi gør meget for at alle børn får opmærksomhed under træningen.


Bordtennis er en sport, der specielt i kampsituationer presser børnene på det psykiske plan. Det sker nogle gange, at børn kommer til at græde, fordi spændingsniveauet er højt og barnet ikke selv føler det lever op til eget niveau. Eller at modstanderen bare lige er ”heldig” på nogle afgørende tidspunkter.


Her er det vigtigt, at man som forælder er klar til at støtte barnet, holde fast i den spillemæssige udvikling og rose barnet for alt det gode, som barnet er lykkedes med. Samtidig skal nogle også lære at være gode vindere, og udvise forståelse for at modstanderen kan være meget ked af det efter et nederlag i en tæt kamp. Efter kamp er man stadig 2 personer, som kan være venner og glæde sig over en sport, der er meget intens og i den grad kan tænde for adrenalinet.


De fleste forældre føler ikke at de kan bidrage med noget, da de ikke kender noget til bordtennis. Vi underviser ud fra respekt for hinanden, vi taler pænt til hinanden, ingen mobning og prioriterer det højere end selve spillet. Der ligger en stor opgave i at få børnene til at forstå vigtigheden af et godt kammeratskab i træningsgruppen, og det må i som forældre meget gerne støtte op om.